dilluns, 28 de juny del 2010

HI HAURÀ NOVETATS DESPRÉS DE L'ESTIU

Hem vist al web de l'Ajuntament una notícia que volem compartir:


També hem vist que Ràdio Desvern va fer una entrevista a l'alcalde el passat 25 de juny. Si feu click a l'enllaç la podreu escoltar:


En breu demanarem anar a veure els responsables de Promunsa perquè ens ampliïn al màxim totes aquestes informacions i les puguem compartir aquí al bloc.

* Ràdio Desvern també ens va entrevistar a nosaltres l'1 de juliol. Podeu escoltar-ho aquí.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola,

Volia fer una pregunta... he vist avui al 20 minutos (que parlen de la pujada de l'IVA) que fins ara, el VPO tenia un IVA superreduït (4%) i per tant, no el pujen.

Això és cert? Perquè si no s'han equivocat, a nosaltres (a part que no fa falta que ens perdonin res) ens van cobrar el 7% d'IVA no?

Ja aviso, no sóc un expert ni molt menys en el tema i no sé si els del diari van equivocats i ja està tot bé, però per preguntar...

A veure si algú m'ho pot aclarir! Merci!

Us deixo el link a la notícia: http://www.20minutos.es/noticia/751717/0/comercios/subida/iva/

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Pel que hem pogut anar descobrint navegant per internet i consultant el web de la Generalitat existeixen diferents tipus de protecció oficial per als habitatges: preu concertat, règim general, règim especial, promoció pública, ...

Els única que hem trobat que graven el 4% d'IVA (el superreduït) són els qualificatas com a Règim Especial.

Els de la nostra promoció són de Règim General de Preu Concertat i graven un 7%.

Segurament també deu variar segons la Comunitat Autònoma on es construeixin els habitatges.

De fet, el Pacte Nacional per l'habitatge 2007-2016 de la Generalitat (http://mediambient.gencat.cat/Images/43_174170.pdf) ja inclou, a la pàgina 20, una mesura segons la qual s'estudiarà l'aplicació de l'IVA superreduït als pisos d'VPO. Això vol dir que, per ara, s'aplica el reduït, el 7%.

Per tant, la informació del diari a què et refereixes no està malament, sinó que és incompleta o no està acabada de contrastar.

Unknown ha dit...

D'acord!
Moltes gràcies per la resposta ;)

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

En Jesus Cercos, un adjudicatari de l'edifici "A" ens ha demanat publicar aquest comentari que, per problemes tècnics, no ha pogut fer ell mateix:

Cada cop està més aprop el moment de que el director del banc ens rebi amb els braços oberts a la seva oficina.

Hi ha algú que tingui clar que les condicions de protecció oficial que ens donaran son millors que les condicions de qualsevol altre banc del carrer?

Si hi ha algú que ho tingui clar, a favor o en contra, que ens ho expliqui. Estaria bé xerrar-ho entre tots.

Que tothom doni la seva opinió i segur que treurem algo positiu per a tots.

Xus

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Intenant respondre, cal recordar que hi ha 3 tipus d'habitatges a la nostra promoció: règim general (edifici "A"), preu concertat (edificis "A" i "B") i promoció municipal (edifici "T").

Cada règim té unes condicions hipotecàries diferents.

Les de règim general i les de preu concertat les marca la Generalitat. I en principi els adjudicataris estan obligats a subrogar-s'hi.

En canvi, els de l'edifici "T" es poden subrogar a la hipoteca que ha fet Promunsa amb la Caixa o bé buscar-ne una pel seu compte. Per aquesta modalitat el tipus la hipoteca és a 30 anys amb un tipus d'interès d'Euribor + 0,80%.

Les condicions de les hipoteques de règim general i de preu concertat, les desconeixem. Promunsa ens ha dit, en vàries ocasions, que a partir de setembre les caixes es posarien en contacte amb nosaltres per parlar, precisament, de les condicions. Al bloc hi ha un link "Informació de la Generalitat" on es pot trobar tot d'informació sobre habitatge protegit.

Per part nostra intentem tenir el màxim d'informació possible. Si algú en spa alguna cosa més, si us plau, que la comparteixi amb tots.