dilluns, 19 d’abril del 2010

RESUM DE LA REUNIÓ AMB L'AJUNTAMENT

La trobada amb l'alcalde, la regidora Anna Hernandez i el gerent de Promunsa, Enric Camats, va servir per parlar de diferents temes pendents i, sobretot, per evidenciar que estem tancant-ne alguns d'ells i que es continua treballant.

Aquí teniu un breu resum per temes:

Entregues
  • Els pisos s'entregaran a mida que es vagin acabant les obres de cada edifici. Cal tenir en compte que l'entrega de claus depèn de la llicència de 1a ocupació, que es dona quan els serveis bàsics (aigua, llum, gas, etc) estan disponibles (final de la 2a fase d'urbanització, juny-juliol). Ens han informat que tot segueix els ritmes i calendaris que ens han dit fins ara.
  • En el cas que Dragados es retardi molt més dels 19 mesos previstos en l'entrega de les obres a Promunsa l'Ajuntament serà el primer en demanar responsabilitats, judicials, si cal. Cal tenir en compte, però, que aquests terminis són molt flexibles i, per exemple, els dies de pluja no compten en aquests 19 mesos.
  • Si Promunsa també ens entrega els habitatges molt més enllà dels 26 mesos previstos (abril 2011) entendran que demanem responsabilitats per la via que creiem més oportuna.

Ajuts als habitatges de preu concertat

  • només poden optar-hi els habitatges que s'incloguin en el nou pla d'habitatge vigent des de finals del 2009. Aquests són els pisos de l'edifici T canviats de règim (de preu municipal a preu concertat). La resta dels pisos de preu concertat dels edificis A i B no poden acollir-s'hi perquè estan protegits amb el pla del 2007 però l'Ajuntament ha demanat que puguin acollir-se al nou pla i poder optar, també, als ajuts. En aquests moments s'està pendent de la resposta de la Generalitat.

Hipoteques

  • L'Ajuntament ens ha assegurat que si en el moment de concedir les hipoteques els bancs i les caixes ens posen pegues ens recolzaran en tot el que calgui i parlaran amb els directors de les sucursals per intercedir en favor nostre.
  • Els pisos que s'entreguin abans de l'1 de gener de 2011 no tindran cap problema en desgravar la hipoteca a la declaració de renda. Pels que s'entreguin més tard d'aquesta data s'ha aconseguit incorporar una disposició transitòria al projecte de Llei d'Economia Sostenible que manté la possibilitat de desgravar la hipoteca a la declaració de la renda fins i tot entregant les claus passat l'1 de gener de 2011.
  • Els adjudicataris de l'edifici T de preu municipal s'hauran de subrogar a una hipoteca ja contractada per Promunsa a un tipus d'interès d'Euribor + 0,80.

Accessos i transports

  • el vial d'accés que hi ha darrere la ITV està fet asfaltat.
  • L'Ajuntament afegirà al pressupost del 2011 el cost d'un autobús urbà per la zona del Mas Lluí i que ens portarà fins al centre de Sant Just. El recorregut encara està per definir però passarà pels principals punts d'interès (CAP, escola bressol, connexió amb altres transports). El temps de pas dependrà, precisament, de la llargada d'aquest recorregut.
  • S'ha demanat una reestructuració d'algunes línies interurbanes per cobrir la zona del Mas Lluí.

Equipaments

  • el desenvolupament dels equipaments i els transports anirà en paral·lel al desenvolupament del barri (les obres de la UGT i la Caixa han començat i els constructors privats han mostrat interès en iniciar-les).
  • L'Ajuntament proporcionarà una sala polivalent per a usos cívics, culturals i socials que, més endavant i depenent de l'ús que hi fem, es podrà veure ampliada.
  • L'Ajuntament té al cap que la nova escola que es construeixi a Sant Just sigui al Mas Lluí, però tot dependrà del ple desenvolupament i ocupació del barri i dels barems que marqui la Generalitat.
  • L'Ajuntament vol suplir la manca inicial d'equipaments amb un bon transport públic i uns bons accessos a la zona.

14 comentaris:

Estela ha dit...

Ara resulta que si ha plogut no conta com a dia dins dels 19 mesos??? estem apunt de complir 3 anys i ara no conten els dies de pluja dins d'aquests 19 mesos??? fins quant la hem de tenir paciencia??? Vaig demant el part meteorologic des del 2007 fins ara per anar guanyant temps??? AIXÓ ÉS UN MALSON de veritat.. cada vegada en surt una de nova... la quiestió es allargar i allargar... prou.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Estela,

aquests terminis són normals en una obra i les cláusules sobre els dies de pluja també.

Els terminis d'entrega que ens van donar per ara s'estan complint. Així que no creiem que haguem d'arribar al punt de començar a descomptar dies de pluja.

Anna ha dit...

Després de 3 anys la veritat és que no en ve d'un mes però espero que com a molt ens entreguin els pisos a l'abril del 2011, la veritat és que ja tenim ganes de tenir casa nostra.
Moltes gràcies per tot el que feu!!

CHUS ha dit...

Hola, primer agrair tota la feina que feu per tenir-nos informats.

Respecte al tema de les hipoteques contractades, heu comentat les condicions de l'edifici T, però ja sabeu les condicions de la resta d'edificis? jo soc de l'edifici A.

A un company li ha tocat un pis de protecció oficial a esplugues fa poc i les condicions eren euribor + 1,25. Ho trobo bastant abusiu sabent que la compra de pisos al carrer pots trobar ofertes molt millors.

Per cert, es pot negociar la nostra hipoteca amb altres bancs??

Crec que seria útil saber-ho per buscar-nos la vida fora si fossin unes condicions semblants o acatar el que ens diguin sense remei.

Gràcies i paciència

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Chus,

els habitatges protegits es poden acollir a la hipoteca que proposa Promunsa. L'edifici A amb la Caixa i el B amb Caixa Catalunya. Però QUALSEVOL POT BUSCAR LES HIPOTEQUES AMB EL BANC O CAIXA QUE MÉS LI CONVINGUI. Amb això no hi ha problema.

Ara per ara el tipus d'interès que està vigent en les hipoteques d'habitatge de protecció, després de la revisió anual que fa la Generalitat, és del 2,3%, sense Euribor ni res. Únicament s'aplica un tipus d'interès fix que la Generalitat revisa cada any.

Els tipus d'interés que ens aplicaran encara no se saben. 6 mesos abans de les entregues de les claus Promunsa ens convocarà a tots els adjudicataris per anar als bancs que us hem dit abans i mirar les condicions.

Jennifer ha dit...

Quin descans sapiguer que hi tindrem transports que ens comuniquin amb la resta del poble!!
Ara només falta que sigui a l´octubre realment cuan ens donin el pis!
Moltes gràcies!!

miriam ha dit...

Gracies per la informació!!
ara esperem que es cumplexi tot el que diuen i no hi hagin mes retrassos.

per cert, un tema que fa temps no ens doneu informació, Sabem quin sera el Terrazo??? els que hem renunciat al parquet ens interesa, tal i com es va informar sobre el parquet, saber com sera el nostre terra.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Miriam,

sobre el terrazo ja vam dir en un post del mes de gener (http://illa2masllui.blogspot.com/2010/01/ulitma-oportunitat-per-renunciar-al.html) que seria de micro gra, una qualitat superior a la prevista a la memòria de qualitats inicial que ens van donar. El que no sabem es el color.

miriam ha dit...

Vale si esa información ya la sabemos si, pero no me refierio a eso, si no a que si nos podeis decir como se dijo con el parket, como sera, una foto o algo como se hizo anteriormente, y si no lo sabeis haber si podeis meterles caña para que os lo digan......en el edificio A que se supone que se entrega en Octubre hay pisos con terrazo por lo que ya deberian saberlo.
Y otra cosa, si se supone que en 6 meses antes de la entrega del piso promunsa se pone en contacto con nosotros para informarnos sobre la hipoteca eso a los del edificio A sera este proximo mes de mayo no?

gracias

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Miriam, pediremos si nos pueden enseñar alguna foto o el modelo concretp para buscarlo por internet.

El tema de las hipotecas si, puede ser ése el plazo. Por una conversación con Promunsa que tuvimos anteriorment es muy probable que empiecen a llamar a la gente a partir del mes de junio. No nos tomemos los 6 meses en el sentido estricto. Más bien hay que leerlo como "a partir de 6 meses antes".

Jesus ha dit...

Home el tema del color del terra comença a ser important,perquè està clar que a aquestes alçades ja ho deuen sapiguer de sobres.
I tambè el color dels electrodomèstics,per comprar nevera etc del mateix color!
Comptant que falten 6 mesos són coses que ja hauríem de saber.
Gràcies!!

Ram ha dit...

Hola,

¿Sabéis como en que va a consistir la reunión por el tema de las hipotecas? Es que no lo tengo muy claro, supongo que Promunsa nos irá llamando para reunirnos con ellos uno por uno, pero ¿será para ir a hablar con el banco, o nos reuniremos solamente con Promunsa? ¿Cuál es la información que nos darán exactamente, el cálculo de como nos quedará la hipoteca mensualmente y las posibilidades que tenemos de cara a pedir el crédito en el banco?
Gracias.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Tema hipoteques: Promunsa cridarà els adjudicataris un per un i els demanarà la declaració de la renda del 2009 i el certificat de retencions per saber la situació de cadascú. Després l'entitat bancària corresponent ens cridarà per explicar-nos les característiques de l'hipoteca, el tipus d'interès que s'aplicarà, les quotes mensuals, per obrir el compte i demés.

Jesus ha dit...

Si Promunsa nos tiene que llamar 6 meses antes de la entrega de los pisos,para el tema de la hipoteca, a los que somos del edifio A que tenemos fecha de entrega en octubre,ya vamos mal!!
Para cuando esperamos esa llamada entonces?