dimarts, 11 de maig del 2010

SOBRE AJUDES I HIPOTEQUES

* hem pogut comentar amb Promunsa el tema de les hipoteques i les dates, segons molts dels comentaris deixats al bloc, i ens han confirmat que en aquests moments estan mantenint converses amb les entitats bancàries i començant a traspassar-los la informació dels expedients. A partir del mes de setembre els bancs aniran trucant als adjudicataris per tractar tot lo relatiu amb les hipoteques. (31.05.2010)

Són uns quants els comentaris que últimament s'han fet al voltant dels temes de les ajudes de la Generalitat i de la contractació de les hipoteques.

Us deixem el què els membres de la Comissió sabem dels dos temes, fins ara, segons les converses mantingudes amb Promunsa i la informació que hem buscat pel nostre compte a través d'internet i us demanem que si teniu més informació la deixeu en forma de comentari ja que no és un tema fàcil i entre tots ens podem anar informant.

Sobre els ajuts a preu concertat:
  • Sembla ser que els pisos acollits al pla de vivenda 2005-2008 (els nostres del Mas Lluí) no es poden acollir als ajuts directes al pagament de les entrades que atorga la Generalitat.
  • Els que sí poden fer-ho (i ja ho han fet) són els de règim general.
  • La nova normativa estableix que els pisos de preu concertat acollits al pla 2008-2011 SÍ poden optar als ajuts directes a l'entrada.
  • Fa temps vam demanar a Promunsa que sol·licitès a la Generalitat efectuar el canvi de Pla dels nostres pisos per poder-nos acollir a aquests ajuts però sembla ser que la Generalitat els ha denegat la sol·licitud i que no podrà ser.
Sobre les hipoteques:
  • Els habitatges protegits es poden acollir a la hipoteca que proposa Promunsa. Els edificis A i T amb la Caixa i el B amb Caixa Catalunya. Però QUALSEVOL POT BUSCAR LES HIPOTEQUES AMB EL BANC O CAIXA QUE MÉS LI CONVINGUI. Amb això no hi ha problema.
  • Ara per ara (maig 2010) el tipus d'interès que està vigent en les hipoteques d'habitatge de protecció de preu concertat, després de la revisió anual que fa la Generalitat, és del 2,3%, sense Euribor ni res. Únicament s'aplica un tipus d'interès fix que la Generalitat revisa cada any.
  • Els tipus d'interés que ens aplicaran encara no se saben. En breu (Promunsa va dir 6 mesos abans de les entregues de les claus) Promunsa ens convocarà a tots els adjudicataris per anar als bancs que us hem dit abans i mirar les condicions de cada prèstec hipotecari.
  • En aquesta reunió prèvia Promunsa ens demanarà la declaració de la renda del 2009 i el certificat de retencions per saber la situació de cadascú. Després l'entitat bancària corresponent ens cridarà per explicar-nos les característiques de l'hipoteca, el tipus d'interès que s'aplicarà, les quotes mensuals, per obrir el compte i demés.

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Heu vist la sol·licitud amb la denegació per part de la Generalitat? No entenc perquè a la meva amiga, en similars circumstàncies, els han aconseguit els ajuts i a nosaltres no. Sincerament, no me'ls crec...

peperra ha dit...

hola moreta776,

Especifíca la situación de tu amiga, similar no es sinónimo de exacto.

Qué condiciones o circunstancias como indicas son las de tu amiga y podremos cotejarlas con la nuestra.

Recuerda, la fecha en la cual te asignan la vivienda y cuando procedes al pago del 20% -firma del contrato de compra-venta.

Saludos,

Unknown ha dit...

Quan dic similar, és similar en temps. Ella va firmar el contracte l'abril del 2008, donant el 20% d'entrada (similar) i l'hi lliuren el juny (similar? bé, abans que a nosaltres), per això crec que Promunsa no ha fet tot el possible i pregunto a la comissió si ha pogut veure la sol·licitud amb la denegació.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

No, no hem pogut veure la denegació de la sol·licitud perquè a Promunsa encara no els ha arribat. Des de la Generalitat els van avançar, per telèfon, aquesta denegació.

Jennifer ha dit...

Com van els plaços d´entrega? Perquè ja estem al mes de juny i promunsa no ens ha trucat per res.
Esperem que si ens van dir a l´octubre així sigui,i si no compto amb que s´ens informi,que ara fa molts dies que no hi han noticies.

PISO "A" ha dit...

Pero no teniam que tenir noticies 6 mesos avans???? como que ara es posaran en contacte a partir de setembre????? aixo vol dir que sis mesos despres ens donen el pis'???

Si us plau informeunos be sobre aquest tema!

gracies

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

A veure si ens sabem explicar bé:

- Promunsa va dir que A PARTIR DE 6 MESOS ABANS de l'entrega (i no 6 mesos exactes. Poden ser 6, 4, 1 o 3) volia parlar amb els adjudicataris i revisar la situació de cadascú abans d'anar a parlar amb els bancs. Aquest pas se'l saltaran per no allargar més el procés i Promunsa ja està parlant amb els bancs i traspassant informació perquè aquests ens truquins a partir de setembre.

- Les entregues dels pisos seran abans de finals d'any, com va dir l'Ajuntament, però MAI hem assegurat que fos exactament al mes d'octubre sinó A PARTIR del mes d'octubre. Entre octubre i final d'any hi ha el mes de novembre i desembre. I d'això sempre ens hem queixat a les trobades amb Ajuntament i Promunsa: la indefinició en les dates i el tripijoc amb els temps d'entrega.

Jennifer ha dit...

Ja està bé!! Hem de saber una data aproximada i no val entre octubre i desembre! Aixó es un marge que a aquestes alçades no ens val de res!
Hi ha gent que estem de lloguer i hem de rescindir el contracte,que li diem al propietari? Que els incompetents de l´ajuntament o de promunsa no tenen ni idea de cuan acabaràn les obres??
No pot ser! Ja està bé de pendre-li el pel a la gent,no som idiotes,som persones fent un esforç enorme per tirar endavant amb tot aixo.
Haurem de fer una visita al senyor Alcalde,si algú vol venir amb nosaltres ja sap.

Jesus ha dit...

En Febrero 2009 Dragados se comprometío a finalizar las obras en un plazo de 19 meses,eso es setiembre 2010.
SI SE NOS DIJO QUE LA FECHA DE ENTREGA SERÏA EN OCTUBRE!! Un poco de seriedad por favor que a mi personalmente este último año me ha supuesto 8000€ de alquiler.
Hay a quien le da igual octubre o diciembre pero a mi me supone muchisimo.
Es imposible que con lo avanzadas que están las obras,nadie sepa cuando acabarán,IMPOSIBLE!
No hemos recibido noticias ni de ayuntamiento ni de promunsa desde hace demasiado tiempo,por lo menos que den la cara y nos informen.
Yo también voy a ir a hablar con el Alcalde.

Estela ha dit...

A mi també m'agradaria parlar amb l'alcalde o amb algú que ens pugui dir alguna cosa perque estic a la mateixa situació que la Jenniffer i el Jesús amb la diferència que sóc de l'edifici B il'entrega ni de conya serà en el 2010. També pago lloguer i se m'acaba el contracte al febrer de 2011... ningú em pot dir si ja tindrem pis o que carai passarà...

Nosaltres fem esforços dia a dia per suportar aquesta situació... ¿és tan difícil que algú ens digui alguna cosa més concreta?

Gràcies!!!