dimecres, 5 d’octubre del 2011

EXPLICACIONS

Sóc en Sergi Seguí, la persona que fa tres anys va engegar la Comissió i el bloc d'afectats i voldria deixar un petit escrit intentant exposar les raons de la situació que ens ha portat a aquest punt.

Com tot sabreu, fa uns mesos vaig decidir ficar-me en política municipal i vaig comunicar a la resta de companys de la Comissió que la meva implicació es veuria molt reduïda, per una qüestió de temps, doncs ara compatibilitzo dues feines i m'és impossible portar-ho tot. Per aixó vaig demanar que algú es fes càrrec tant del bloc com de l'adreça de correu electrònic dels afectats.

Val a dir que per aquelles dates abans de l'estiu alguns dels membres de la Comissió d'afectats ja tenien les claus del seu habitatge dels edificis A i T i ells mateixos estaven pensant en la idoneïtat de crear una associació de veïns de la zona. De seguida vam decidir que també s'hauria d'ocupar dels adjudicataris de l'edifici B, que encara quedava molta feina pendent, i per això es va decidir penjar la nota al bloc avisant d'aquest canvi. Però la voluntat sempre ha estat de continuar la feina. La realitat, però, ens ha portat a veure que el dia a dia ens ha fet gestionar tota la situació d'una manera errònia i equivocada. Adjudicataris de l'edifici B de la Comissió s'han donat de baixa, i no vam pensar en demanar més ajut i implicació de la resta d'adjudicataris. Ens vam equivocar, està clar. Ara ens adonem que ens cal, i molta, d'aquesta implicació. Però també entenem, amb tota la situació, que cap adjudicatari del B vulgui implicar-se. Seria lògic.

Val a dir que alguns dels membres de la Comissió han tingut problemes amb els papers i els acabats dels seus propis pisos, alguns han començat a tenir criatures, amb les conseqüències que comporten, etc...

Sabem que no són excuses però no ens agradaria que es veiés cap mala intenció. Al contrari. Podem assegurar que la Comissió continua com a Associació de veïns i us podeu adreçar a ells amb tota la confiança i tranquilitat. S'ha establert que la comunicació es faci via correu electrònic. Però es poden continuar deixant comentaris en aquest bloc.

Deixeu-me dir que avui he pogut parlar amb l'Enric Camats i m'ha dit:
  • aquesta setmana l'ajuntament ha tramitat la llicència de primera ocupació de l'edifici B, amb lo que ja es poden tramitar les altes dels serveis bàsics i començar a escripturar. Es farà en les setmanes següents.
  • sobre la gent que ja és als pisos s'hauria de demanar les raons a les mateixes persones i a Promunsa, doncs les desconec.
  • l'IVA que s'aplicarà serà del 4%
  • les compensacions ja vam informar al seu dia que s'aplicarien en concepte de descompte a les quantitats respecte de notari i escripturació, i no directament del preu del pis.
També voldria informar-vos sobre el vial d'accés. Com recordareu, l'ajuntament va exercir una clàusula del conveni segons la qual podia recuperar la urbanització de la zona per incompliment dels acords per part de la junta de compensació. Això es va fer abans de l'estiu però els propietaris dels terrenys van denunciar la maniobra i ara el tema està al jutjat.

Els advocats ens han dit que la resolució està al caure. Quan arribi, si es favorable a l'ajuntament, es començarà la urbanització del vial en primera instància. Si és desfavorable, tenim la sort que Ruve està construïnt al costat del vial i també ajudarà a forçar que s'urbanitzi tota aquella zona.

De nou, deixeu-me reiterar les disculpes de part de tota la Comissió, doncs sempre hem treballat pel bé de tots, de vegades de manera més encertada i de vegades menys, com es pot comprovar pels comentaris que s'han anat deixant. Voldria recordar, també, que en les trobades que vam fer entre adjudicataris MAI vam votar cap dels membres de la Comissió, sinó que cadascú s'hi va apuntar o no perquè ho va considerar oportú. I de la mateixa manera que algú s'hi va implicar, ho va deixar.

Perdoneu totes les molèsties creades i, de veritat, si es necessita alguna informació o aclariment, es pot escriure a l'associació (maslluisantjust@gmail.com) perquè són les mateixes persones que hi ha des del principi del procés, que continuen amb la mateixa actitud i les mateixes ganes de millorar i d'acabar amb tot aquest procés d'una vegada, amb l'única diferència que aquest bloc ja no es s'actualitza.

20 comentaris:

Anna ha dit...

Bon dia a tothom!!! Per fi s'acosta el gran dia per l'edifici B!
El tema dels mandos del parking com ho fem nosaltres?
Moltes gràcies!

Matute ha dit...

Bona nit.
Per a informació general dels que esteu també com jo, escripturant ja el pis (bloc B).
Quan ja estàs a punt de signar el contracte davant el notari, hi ha una clàusula que t´obliga a cedir els teus poders a PROMUNSA per a la recalificació i canvi de divisió horitzontal dels pisos. Després aclareixen que és perque del número 4 de C/Carolina Catasús, unificaran els baixos i els faran de venta lliure i allà hi haurà en una única planta, un centre tutel.lat per a disminuits psíquics.
L´Enric Camats a tot això, comenta que ho ha publicat al blog (jo no ho trobo per enlloc i m´ho he llegit tot) i que si no signo, em quedo sense pis.
Ja quan estàs mudat, has signat amb el banc el prèstec hipotecari...que a últimes et comentin això que cau com una jerra d´aigua freda, doncs no. No ens haurien hagut de consultar això a tots plegats prèviament a fer-ho?
Jo no vaig poguer fer res perque em van acorralar, perque si no signava tal qual posava el contracte em quedava sense pis.

Sabieu quelcom vosaltres d´això?.
De moment hem signat 3 persones l´escriptura de compra-venta, que sàpiga (del bloc B).
Podem fer quelcom?
Agrairia molt deixesiu els vostres comentaris i sugerències.
Almenys el que hagi d´escripturar, ja no s´ho trobarà de sopetón com jo.

Salutacions,
Una afectada just del C/Carolina Catasús nº4.

Maria ha dit...

Hola, a nosotros nos ha pasado exactamente lo mismo. Nos sentimos engañados no lo siguiente. Llevo varios dias, desde que escrituramos,intentado contactar con los demás vecinos, pero no podia comentar en el BLOC asi que mande un e-mail a la asociacion de vecinos haber si me ayudaban, pero no me ha contestado nadie. Nos dimos cuenta que no teniamos que haber firmado nada más salir pero creo que todos hemos pecado de lo mismo. Pero los que aun no han escriturado estána tiempo, yo les diria que no escrituraran pero si lo quieren hacer, que también entiendo su posición, que no acepten la clausula 4, que tiene una pinta de ser abusiva... Es la única manera de hacer presió. Nosotros hemos hablado con Camats y nos ha dicho que hara una reunion con el alcalde, pero claro seguro que la hace cuando todos hayan firmado y no sevira de nada solo para pasarse la pelota. Nosotros estamos muy mal, nos sentimos muy engañados, hablando claro y mal nos la han metido doblada, porque esto no es normal.
Tendriamos que quedar todos ir a Promunsa, al ayuntamiento e incluso a APROSEAT, además propongo ir a la puerta de la notaria para avisar a los próximos que firmen, por si no leen esto.

Un saludo

os dejo mi e-mail, tenemos que hablar entre nosotros, nos estan tomando el pelo entre todos.

Maria ha dit...

Mi e-mail es valle_jordi@hotmail.com

Maria ha dit...

La clausula que os comento dice que damos permiso para unir los dos pisos, sin embargo ya estan unidos...esto que significa...y asi monton de cosas que si nos las hubieran explicado antes....porque no se a vosotros pero a nosotros se nos explico una cosa que no tiene mucho que ver con lo que en realidad pone.

Recomiendo que NO ESCRITUREIS, y si lo haceis NEGAROS a esa clausula estoy casi segura que lo podeís hacer, vais prevenidos, que no os pase como a nosotros!

Anna ha dit...

La meva parella i jo ja hem firmat. No ens fa gens de gràcia que ens possin un centre de disminuits psiquics però no estavam disposats a quedar-nos sense el nostre pis.
Si feu algo al respecte nosaltres ens afegirem a tot el que faci falta.

Afectada ha dit...

Hola companys!!
us deixo el meu mail... tenia previst signar ja... pero aixó a mi tampoc em fa gaire gràcia...

afectadanoveina@gmail.com

Per cert, el silenci, tant de l'ajuntament, de promunsa, de la nostra associació d'afetats, l'associació de veïns... en fi... no es és que sigui INDIGNANT... ÉS VERGONYÓS!!!

m'apunto a anar a la porta del notari, a casa de l'alcalde o on calgui per demanar més explicacions...

I gràcies per avisar-nos companys!!!

Anna ha dit...

Hem de fer algo! Crec que ens han d'avisar un altre cop per signar algo d'aquest centre, no ens podem negar tots a signar?

Afectada ha dit...

Anna passa'm el teu mail...
Jo disposada a negar-me en bloc...
crec que tenim alguna cosa on afeerar-nos...

Anna ha dit...

El meu mail és kira1983@hotmail.com.

Maria ha dit...

Mireia, soy Maria la vecina con la que hablaste ayer, me podrías mandar un e-mail con tu dirección de correo y la de los vecinos del bajo. ES que yo os di la mia pero no me apunte la vuestra.

valle_jordi@hotmail.com

Garacias!

Pirtrella ha dit...

Sembla mentida que la nostra preocupació i manera de fer-ho públic (crec que és un dret sapiguer qué signaràs, quan estàs a temps) quedi en que el problema és que tenim massa prejidicis.

E-mail de resposta del senyor president als nostres comentaris:

Hola a tots,

Ens han fet arribar via email i altres medis (que preguem no es tornin a fer servir), la solicitut d'informació respecte al tema dels baixos on s'ha comentat l'existència d'una residència per disminuïts psíquics.

Avui ha sigut la jornada de portes obertes per les persones que es presenten al proper sorteig dels pisos que han quedat buits de la promoció, i hem pogut parlar amb l'Enric Camats, de Promunsa.

Ens ha comentat que es tracta de la unió de dos dels habitatges en planta baixa d'una sola escala, en els que viuran un total de 10 persones, entre les quals hi ha 8 disminuïts psíquics i 2 tutors. Son persones relacionades amb la fundació PROA, que com sabeu està a Esplugues, a l'avinguda la miranda, i son persones pràcticament autònomes, que treballen i fan uns horaris normals, i no ha d'haver problemes de ningun tipus... fins i tot ens han comentat que existeix un altre pis d'aquestes característiques en una altra promoció.

L'Enric Camats ens ha dit que es posarà en contacte amb els veïns d'aquesta escala per organitzar una reunió informativa amb les persones que porten aquesta residència, perquè estigueu millor informats de què es tracta i els podeu fer totes les preguntes que creieu convenients.

Entenem que no existeix cap obligació per part de promunsa d'informar ni prèviament ni amb posterioritat, però que és un bon inici poder realitzar aquesta reunió i estar tots una mica més informats i tranquils, i eliminar els prejudicis, que poden provocar malsentesos i rebuig per part vostra.

Preguem que feu difusió d'aquesta informació a tots els veïns que conegueu del bloc B, nosaltres enviem l'email a tots els contactes del bloc que tenim.

Preguem també que no utilitzeu una altra via de contacte amb nosaltres que no sigui aquesta adreça d'email, a l'espera de poder tenir un número de telèfon de l'associació de veïns.

Esperem que l'Enric Camats ens pugui ampliar aquesta informació breument, indicant l'escala on es situarà aquesta residència i el dia que ténen pensat de fer la reunió informativa.

Salutacions cordials

--
associació Veinal de Mas Llui Sant Just

Maria ha dit...

Ahora nos mueven los prejuicios? no, no es eso lo que nos mueve es que compramos unos pisos en unas condiciones que no son las que ahora nos dan, y que hay una cosa que se llama BUENA FE, y el Sr Camats se olvidó de ella desde el momento en que no nos dió la posibilidad de elegir si queriamos vivir con la condición que nos imponen. Ellos se amparan en la frontera de la legalidad, nosotros en la razón.

Para los vecinos que aun no han firmado la escritura y piensan como nosotros les diria NO FIRMEIS, y que no os amenazen como a nosotros de que os quedareis sin piso porque es mentira, aunque por suspuesto entiendo que no es fácil, asi que por favor quien lea esto y este de acuerdo que se ponga en contacto con alguno de nosotros a través de los e-mail que hemos colgado

gracias

Pirtrella ha dit...

Tras hablar con mi abogada, os quiero aclarar a los que no habéis firmado qué derechos tenéis:

- No vais a perder el piso por no aceptar firmar ese contrato de compra-venta, tenéis derecho a modificar esa cláusula o no aceptarla aunque haya que postponer con ello la firma del contrato.
- Sólo que uno de vosotros no firme, ya tenemos posibilidad de luchar sin tener que ir vía jucio (que puede demorar 5-6 años hasta su resolución).
- Respecto a los pisos de la gente que ha renunciado, aunque ahora haya un nuevo sorteo, son de PROMUNSA y con ello no necesitan que se firme la cláusula de modificar la división horizontal y calificación. Con ello digo que no cuentan para ayudarnos.
- Quiero que sepáis que la división horizontal ya estaba hecha antes de nuestro consentimiento y probablemente ya estén ambos pisos unidos vendidos, de la escalera 4 de C/Carolina Catasús (2 bajos).
- El Sr. Enric Camats no había publicado nada al respecto en el blog y tampoco hablado con nadie de la asociación de vecinos, con lo cual es otro engaño más.
- Para los del bloque A y C, que también os afecta aunque tal vez menos, quiero que sepáis que a todos los que escrituramos, nos coaccionaron diciendo que si no firmábamos tal cual, perdíamos el piso (tras haber hecho mudanza y haber establecido la hipoteca con el banco). Después de 4 años esperando el piso tras el sorteo, te apretan tanto que firmas, y eso nos ha pasado a todos.

Necesitamos vuestro apoyo. Queremos organizar una reunión porque a parte de mirar de conseguir que alguien del bloque B NO FIRME, para redactar un escrito con nombres, DNI y firmas en protesta por el engaño, falta de información y coacción en la escritura y poder llevarlo al alcalde, con el cual queremos hablar un grupo que nos pueda representar.
Miraremos de reunirnos este fin de semana, y si hace falta ir llamando puerta por puerta para ver cómo podemos hacer.

Necesitamos estar unidos, y no pensar que sólo tenemos prejuicios, sino que teníamos derecho a decidir y no hemos podido por la coacción. Los del A y el C, también pienso deberíais haber sido informados.
Sólo pido trasparencia.

Saludos y gracias.
Mireia

Matute ha dit...

Cuando decidimos aceptar y comprar este piso en 2007, tomamos está decisión basandonos en diferentes factores: obviamente uno de ellos fue el económico, pero no el fundamental. Otras caracteristicas del inmueble nos llamaban poderosamente la atención: su ubicación, cerca de la ciudad pero a la vez lejos, lo que nos daria la posiblidad de disfrutar de tranquilidad, de su entorno natural y del rápido acceso a Barcelona. También la seguridad de que en nuestros bloques, al ser edificios de protección oficial no tendríamos que convivir con los inconvenientes de tener un bar, un local comercial, una escuela o guardería privada... no por discriminación o animosidad de ningun tipo, sino simplemente por el ajetreo, ruido, la entrada y salida de gente extraña con la inseguridad que esto trae aparejado, tanto a nosotros como a nuestros futuros hijos.
Hoy nos encontramos con que sin ningún tipo de consulta ni pedido de opinión, Promunsa decide recalificar y cambiar la división horizontal de dos de los pisos que originalmente estaba destinado a gente que cumplia con requisitos especificos como tener unos ingresos máximos determinados, vivir Sant Just desde hace mucho tiempo, dedicar la vivienda a uso habitual, etc...
La decisión de recalificar estos pisos tiene como objeto venderlos a un precio muy superior al de protección oficial a una asociación privada.
Con esta acción, Promunsa modifica el contrato original de compra-venta que firmamos hace aprox. 2 años ahora a su conveniencia y sin pensar en los que vamos a vivir aquí.

¿Quién nos garantiza que en un futuro no será revendido y se instale allí un Bingo, una residencia para ancianos, una veterinaria o un bar?, sólo por citar algunas posibilidades.
Nos preguntamos también: - ¿que necesidad hay de esta recalificacion? es que acaso todas las personas originalmente inscritas ya han encontrado piso, mejores empleos que no les permiten cumplir con los requisitos, se han mudado, o quizás, cansados de esperar por la entrega del tan anhelado piso (tema en el que es mejor no ahondar porque ya ha sido ampliamente discutido)han renunciado? ¿o es que hay aquí intereses económicos y políticos que todos sospechamos pero ninguno se anima a mencionar en voz alta?
No es de agradecer tampoco la forma en que se ha notificado esta decisión unilateral a cada uno de los nuevos propietarios, con la hipoteca ya firmada, los seguros correspondientes y los honorarios del notario, gestor y registro ya pagados, amenazando con que el piso no te lo puedes quedar si no firmas esta clausula sacada de la manga a último momento.

Maria ha dit...

Hola, hemos pensado quedar mañana domingo para tratar este tema entre todos. Nos encontramos delante de las porterias del Bloque B, de 10 y media a 11, os parece bien?

un saludo

Maria ha dit...

Perdon, quedaremos mejor, a las 12 del mediodia, y si alguien quiere venir y no puede a las 6 de la tarde también estaremos.

Un saludo!!

Javier ha dit...

Bon dia,
El Regidor d’habitatge Sr. Joan Basagañas, us convoca avui dia 23 de novembre a les 8 del vespre, a l’Ajuntament de Sant Just Desvern, per una reunió informativa en referència a uns habitatges tutelats del Mas Lluí.
Salutacions

Anna ha dit...

Per qüestions de feina no podré assistir a la reunió, podreu enviar un mail o deixar aquí els comentaris si us plau?
Moltes gràcies,

Javier ha dit...

Bona nit, voldria saber els preus dels pisos VPO preu concertat 3 habitacions 79 m dels primers adjudicataris. Si algú m'ho pot dir per veure si el preu ha cambiat. Gracias