divendres, 31 d’octubre del 2008

Entrevista a l'Alcalde: RESUM

Ràdio Desvern ha entrevistat l'Alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, i ha fet una repassada a l'actualitat del poble. Ha parlat dels pressupostos municipals i també de temes que poden estar relacionats amb la nostra problemàtica. Mirem de fer-vos un resum:

  1. la renovació del barri de la Miranda segueix endavant.
  2. l'Ajuntament de Sant Just deu molts pocs diners als banc i té capacitat d'inversió, potser més que mai. Per aixo construirà naus industrials, oficines i locals comercials per revitalitzar el sector terciari.
També, com no, ha analitzat la nostra situació i ja ha avançat, amb pinzellades, alguns dels temes que ens explicaran el dia 4. Intentem explicar-ho:

  1. les promotores privades no poden assumir els costos totals de la urbanització de la zona.
  2. al juliol, està registrat a l'Ajuntament, l'empresa adjudicatària va comunicar a l'Ajuntament que començaria les obres al setembre.
  3. quan arriba el moment es fan enrrere i diuen que no poden assumir els costos.
  4. l'Ajuntament proposa dividir la zona a urbanitzar en dues parts: una, on hi haurà els pisos públics, urbanitzar-la totalment. L'altra, on hi han d'anar els habitatges privats, urbanitzar-la mínimament
  5. les promotores privades acepten aquesta proposta
  6. l'Ajuntament ha posat com a data límit mitjans de novembre perquè comencin aquestes obres
  7. si no comencen en aquest termini, l'Ajuntament assumiria el cost i execució d'aquestes obres. El problema és que segurament aquest cost, a la llarga, repercutiria en els propietaris
  8. pel que fa als diners d'entrada entregats en dipòsit, l'Alcalde ha afirmat que els diners són dels propietaris i que, per tant, si algú els vol recuperar està en el seu dret. Ara bé, no assegura que, legalment, es pugui mantenir l'adjudicació.
  9. tot i així, l'Ajuntament mateix ja s'ha plantejat, si s'allarguen molt més les obres, tornar aquests dipòsits.
Perpinyà també ha explicat com només hi ha hagut una sola renúncia des que es van adjudicar.

Preguntat sobre la falta d'informació de la que hem estat víctimes, ha demanat disculpes i n'ha assumit les conseqüències. S'ha disculpat argumentant que n'hi havia una preparada pel mes de juliol però que es va suspendre degut a la confirmació de les privades que construrien al setembre. Ara, per la situació anòmala, s'han vist obligats a convocar la del dia 4 a La Vagoneta.

Val a dir que el to de l'Alcalde ha estat, en tot moment, conciliador i positiu, amb voluntat de col·laboració en tot moment. Nosaltres compartim aquesta voluntat de col·laboració i animem a l'Ajuntament a que, a partir d'ara, ens faci partícips del projecte. Esperem que aquestes voluntats comuns, es pugui començar a plasmar a partir del proper dimarts 4 de novembre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que haguem de ser tant dramàtic amb el tema de la no construcció dels pisos tenint en compte com està el panorma econòmic-financer. S'ha de donar un vot de confiança a l'Ajuntament de Sant Just i a Promunsa i deixar que les coses segueixin el seu curs.
Una adjudicataria ben tranquila