dimarts, 28 d’abril de 2009

Detalls

Ahir dia 27 els membres de la Comissió de Seguiment ens vam veure amb l'alcalde i ens va aportar detalls de l'operació que es va efectuar el dia 15 d'abril quan la Junta de Compensació (els representants dels propietaris dels terrenys) van signar 2 documents: l'acta de replanteig i un nou conveni de densitats. Hem pogut veure tots 2 documents i estan signats i segellats per totes les parts.

L'acta de replanteig permet començar a comptar 15 mesos per l'execució de les obres d'urbanització. El conveni de noves densitats, que no ens afecta en absolut, ha estat demanat pels constructors i promotors privats, que abans volien construir pisos de 120 m2 i ara volen fer-ho de 88 m2.

Urbanització
Durant aquestes setmanes els caps d'obra de Dragados i de Copisa s'han estat coordinant per organitzar-se i establir on aniran les casetes i la maquinària de Copisa i saber en quin estat es troben les obres d'edificació per poder començar les d'urbanització. Per tant, ens pocs dies veurem els terrenys vallats i l'equip de Copisa treballant-hi.

La urbanització consta de 3 fases d'execució. Els detalls que us passen a continuació consten en els documents signats:
  • Fase 1: durada de 15 mesos. Urbanització total de les illes del sector públic (1, 2, 3 i 6). Inclou el soterrament de les línies electríques, els conductes d'aigua i gas, clavegueram, etc.
  • Fase 2: detalls per aconseguir les llicències de primera ocupació (contenidors, fanals, etc). Aquesta fase estarà enllestida abans del 31 d'octubre del 2010.
  • Fase 3: urbanització de la resta del sector privat. Abans de novembre del 2013.
A partir d'aquest moment, veient que el problema més gran que teniem s'ha resolt, ja podem reprendre la negociació de millores ens els habitatges. Per això hem demanat a Promunsa que quantifiqui quants diners es poden invertir en cada habitatge i que estudiï les opcions que vam proposar. A les que van sorgir de l'última assemblea (vegeu aquí) hem afegit la possiblitat de canviar la porta de seguretat per una de blindada de més qualitat. Com deiem, s'ha d'estudiar.

Igualment, continuarem fent un seguiment constant dels temes importants com el vial d'accés directe a la zona, els transports, els serveis i els equipaments. També hem trobat bona disposició per negociar solucions, en un futur, si la situació econòmica i financera continua igual.

L'alcalde va demanar fer reunions informatives amb els veïns dels diferents blocs per explicar la situació i la seva resolució i també per conèixer les diferents situacions en què es troben els adjudicataris. Properament ens convocaran.

NOTA D'ACLARIMENT
Les obres d'urbanització i d'edificació es faran de manera paral·lela. No cal comptar 15 mesos d'una i 19 de l'altra. Per tant, les obres d'edificació, que van començar el mes de febrer, no s'aturen i continuen en paral·lel a les d'urbanització de manera que acabaran practicament al mateix temps. Preguem ens disculpeu si no havia quedat clar anteriorment.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Grácias por la información.

Pero hay un tema que no me queda claro, si hay 15 meses para ejecutar las obras de urbanización, me imagino que las obras de edificación se realizaran paralelamente, ya que de lo contrario tardarían 15 meses de urbanización + 19 de edificación, y esto son casi 3 años en total. Me podéis aclarar esta duda??

Grácias.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

La respuesta a tu duda está incorporada al texto.

Gracias y perdón por no haberlo dejado claro.

Anònim ha dit...

Gracias por la información.
Lo de la puerta blindada me parece una buena mejora.

Anònim ha dit...

Ok, Gracias por la nota aclarativa, duda resuelta.

Saludos.

Anònim ha dit...

Gracias por la info y el grado de involucración. Gracias.

Una pregunta: Una vez esté todo urbanizado y el edificio construido (presumiblemente antes de noviembre 2010); ¿Cuantos meses, años, tendremos que soportar obras alrededor (de edificios contiguos, urbanizaciones contiguas, etc)?

Gracias!

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Com senyalem al text, les obres d'urbanització de la zona no s'allargaran més enllà del novembre del 2013.

Ara bé, les obres d'edificació dels habitatges dels promotors privats són un altre tema perquè l'ajuntament no els pot obligar a construir. Depèn, únicament, de les seves ganes i capacitat econòmica per posar-s'hi.

Ens hem de fer a la idea que tindrem obres per uns quants anys, segurament.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!!!
El tema de la porta blindada ens sembla perfecte, però hi ha alguna opció de no posar parket a qui no ho vulgui?
Per a nosaltres (per un tema d´al.lergies) es molt important aquest tema.
Esperem resposta

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

El tema de les possibles millores es farà en base al pressupost per habitatge que es calculi. Ara bé, no creiem que la cosa doni per posar, per eemple, porta blindada i parquet o parquet i aire acondicionat.

Promunsa calcularà quants € corresponen per habitatge i veuran quina de les propostes que els vam fer s'ajusta millor.