dimecres, 1 d’abril de 2009

El dia 7

Finalment l'Ajuntament ha tingut a bé avançar la reunió prevista pel dia 14 i ha convocat els membres de la Comissió el dia 7 d'abril per exposar-nos la situació en què es troba el Mas Lluí.

Com és habitual, després de la trobada penjarem un resum en aquest bloc.

45 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta clar que al menys a l'ajuntament algú es dedica a mirar aquest blog, i veient com estaven els ànims han pogut "trobar" un forat a l'agenda de l'alcalde. Que trist....

Anònim ha dit...

Apreciats Companys, vista la situació econòmica i laboral del país, potser sería millor no accelerar l'inici de les obres i mirar de que s'allargui el començament de la construcció al menys un any, per veure com reacciona l'economia; penseu que si no és així, i si LA CRISIS segueix així, molts de nosaltres potser no podrem accedir a les viviendes per falta de treball i per la no possibilitat de trobar un de nou. Penseu en això sius plau!!!!!

Anònim ha dit...

Doncs amb aquest últim comentari estic d'acord! pq no sabem com anirà l'economia, per tant els nostres llocs de treball. I segurament en un parell d'anys o tres tot estarà més calmat.
Però clar si passès això... que passaria amb els nostres diners... que passaria amb el crèdit que estic pagant... sortiriem beneficiats d'alguna manera en concepte de preu? clar, hi han pros i contres.
Això ho hauriem de parlar!!!

DANI ha dit...

muy interesantes estos dos ultimos comentarios,me gustaria saber de q parte vienen...

lo que esta claro es q no se puede alargar mas y q en todo caso el precio de estos pisos esta sobrevalorado para estos tiempos..si alargais mas el proceso bajadnos el precio del piso considerablemente para q "podamos pagarlos"como dicen los dos ultmimos comentarios q a buen seguro son desinteresados..

cumplan su parte q nosotros hemos cumplido y sido comprensivos

Anònim ha dit...

si hombre!!y mientras vivo debajo de un punte otro año mas!! jaja no me agais reir!! quien no pueda pagarlo pues que no se aya apuntado!

Anònim ha dit...

res de un any mes!! pero que es això!! el que tenen que fer el que ens vaixin els preus del pisos!

Anònim ha dit...

esperar????mas??????? pero bueno.........habies leido el resto de comentario de este blog?? la gente no quiere esperar mas, sino todo lo contrario, que esto empieze ya y acaba en el tiempo previsto!!! y el que esta pagando un alquiler.....que hace tambien espera mas????vamos por favor!!!! no tendriamos que esperar si no que esto ya tendria que haber empezado hace un año y ahora ya estar acabando!!!!!
ahora , estoy de acuerdo en que lo que tendrian que hacer es bajar el precio y ponerlo a precio actual de un vpo ya que el piso lo estan empezando ahora!! y el precio es de hace dos años atras!!......

Anònim ha dit...

hola! Nosotros somos una pareja del edf A, y estamos totalmente deacuerdo, que lo que tendrian que hacer por no aver cumplido y averse aprovechado del 20% del dinero, es vajar el precio de los pisos y ponrlo a precio actual, y que dejen de ofrecernos chorradas de PVC parkes y mas tonterias que alfin y al cabo somos demasiados como para que a todos nos guste lo mismo. un saludo a todos los de la comision y gracias por todos los esfuerzos que estais realizando.

Anònim ha dit...

Algú s'ha parat a pensar, que potser el preu dels habitatges no depén de l'Ajuntament??
Ens hauriem d'informar millor i a partir d'aqui moure fils. És molt fàcil demanar que baixin els preus, però fen les coses com s'han de fer. Primer informar-nos de qui depén i després iniciar el procediment corresponent. Estem tots massa calents i el que cal és una mica de serenor i sobretot pensar per tenir bones solucions i actuar millor contra l'Ajuntament, Promunsa i qui correspongui!!!
No em de pensar en calent!! tots estem fastidiats però és hora de fer treballar el cap i no perdre la paciència (si es que encara ens en queda algo)!!!
Tots junts podem fer molt, però amb serenor!!!!

Jordi

Anònim ha dit...

Aquest últim comentari esta molt bé. Crec que l'Ajuntament el que fa és escollir el preu entre un mínim i un màxim que marca el departament d'Habitatge de la Generalitat. He trobat un enllaç on hi ha els preus màxims actuals, del 2009.

http://mediambient.gencat.net/cat/ciutadans/habitatge/Zones_Preu_Concertat_Preu_Maxim.jsp?ComponentID=110346&SourcePageID=153881#1

Diria que els nostres pisos com són d'anys anteriors al 2009 els deu regir una llei anterior.

Jo he calculat el preu del meu pis sense el 7% d'IVA, l'he dividit pels m2 i em surt una quantitat bastant més baixa que aquests 3000€ (abusius) d'ara.

I només una curiositat: a l'Av. Indústria hi ha uns pisos nous que ven Amat Finques que costen entre 400.000 i 700.000€. A Sant Just a arribat la baixada de preus dels pisos?

Anònim ha dit...

El preu dels pisos d'Habitatge Concertat té uns móduls amb preus màxims, és a dir com a màxim és pot vendre el m2 a tants euros, però això és un màxim, és a dir l'ajuntament pot anar al màxim o No; L'ajuntament pot vendre a 1000e/m2 si vol, el que no pot fer en cap cas és superar aquest màxim.

GAB ha dit...

Ja és va publicar en un comentari anterior els numeros de Benefici de l'ajuntament al fer l'obra; l'ajuntament obté per aquesta obra un Benefici, díem benefici perquè és una vegada descontats els costos de construcció i altres gastos, obté més de 10.000.000€ de Benefici; és a dir un benefici de més del 100% sobre la inversió; és a dir que té marge més que suficient per a baixar els preus dels pisos, si voleu podríem fer un estudi (hem dedico això) i presentarli a l'alcalde demanant-li que abaixi el benefici de l'ajuntament abaixant els preus: té moltíssim marge per a fer-ho....

Anònim ha dit...

A veure, amb calma i serenor sense posar-me nerviós...
Com poden tenir un Benefici de 10M€? Espero que sigui Marge Brut (per lo menys).
Com poden tenir aquest MB del 100% en època de crisis, on la gent està sense feina, on la gent no pot pagar res, on les empreses (que sobreviuen) es redueixen el marge a % ridículs per vendre algo.
Com pot ser que a sobre de tenir aquest MB es retrassin 2 anys.
En serio que poso en dubte tot i em plantejo seriament renunciar al pis. He pagat més 45k € perquè no em donin cap tipus d'explicació convincent, cap document firmat de responabilitat, cap millora, que a sobre si fan l'edifici el faran depressa i corrent (malament), i amb molts anys d'obres per altres urbanitzacions i edificis que edificaran al costat i sense carretera que ens comuniqui directament amb Sant Just.

Senzillament una chapuza per embutxacar-se una pasta fent RES.

He de dir que la COMISSIÓ que tenim és la ostia, estic molt content pq sense ells tot aquest intercanvi d'opinions no seria possible i no podríem anar tots a una.

És una pena com un projecte tant maco, que ha jugat amb els sentiments i diner de tantes persones pot ser un projecte fracassat.

No només el retràs, sinó les formes, els diners que hem de pagar cada mes els que vivim en un lloguer, el 20% que hem posat, la falta d`'informació, la falta de tacte, la manca de saber què faran al costat, com i quan.

Estic simplement molt amoïnat i no sé si realment anar per la via legal o retirar-me d'aquest joc i buscar-me la vida.

Quin pal nois. Quin pal que juguin així amb nosaltres. Quina ràbia.

Anònim ha dit...

Recolzo totalment el que ha dit el correu anterior, tinc els mateixos dubtes, problemàtiques i sentiments que descriu. Moltes gràcies també a la comissió.

Anònim ha dit...

Hola! en primer lloc vull deixar clar que estic d'acord amb el que dieu però també volia comentar que per molt que la gent es molesti, hem de tenir presents algunes coses:

Si no ho tinc malentès, de la última reunió que van tenir amb Promunsa, van dir que els 19 mesos de temps comptàven a partir de no se exactament quin dia de principis de Febrer. Doncs bé, si van lents, crec q ara mateix no hi ha res a fer! de moment no estan incomplint res no? mentre estiguin fets d'aqui 19 mesos...

Per altra banda, a mi em semblaria perfecte que baixéssin el preu dels pisos. Tot i això, hem firmat un contracte i els hem comprat a un preu, per la qual cosa, em sembla que ja podem anar demanant... o per exemple, si jo compro qualsevol cosa a un preu i al cap de 3 dies el baixen puc anar a reclamanr que em tornin la diferència? Compte eh?? que a mi em semblaria perfecte que ens baixéssin el preu, però crec que no ho faran perquè no tenen cap obligació.

En resum, crec q no podem fer massa res. De tota manera, convé presionar ja que els de l'ajuntament, que no diguin res ni per telèfon demostra o que son una mica tontos o ténen algun problema. Si tot anés bé, què costaria quan truca la comissió per telèfon dir¡'ls-hi, la reunió serà tal dia, però tranquils que tot va bé???

Anònim ha dit...

Per cert, jo acabo de fer el mateix perquè veig que tothom ho fa... però crec que perquè això fós una mica més seriós, enlloc de posar els comentaris amb "Anònim" podriem posar com a mínim el nom no? no tenim res a ocultar oi?

Anònim ha dit...

Bon dia, algú sap què passa si es renuncia al pis? Tornarien el 20%? Em sembla que van dir que si però segons el contracte, es perd...

gràcies.

Anònim ha dit...

LO DEL BENEFICI DEL AJUNTAMENT ESUN BENEFICI NET: +10.000.000€ = +100% MARGE.

GA ha dit...

Per argumentar la proposta de baixada de preus dels habitatges, ´podríem basar-nos entre altres en el següent estudi: Si us fixeu en el cost adjudicat per la construcció de les vivendes,i li traieu l'IVA, us adonareu que per la construcció dels 108 habitatges amb el parking i el traster inclòs l'ajuntament pagarà 9.274.954€. si ho dividim entre els 108 habitatges resulta que el cost de la construcció per vivenda amb el parking i el traster inclòs és de 85.800€. En canvi a l'hora de vendre Fent una mitjana per vivenda de 70m2 útils (70m2 X 2293€/m2 = 160.510€ + 28.665€parking +4471€traster = 193.646€ X 108 viv. = 20.913.768€ = Benefici de 11.638.814€ (l'ajuntament no té cap altre cost que la construcció perquè no paga ni solar, ni llicència,ni urbanització ni res de res) El benefici respecte el cost suposa un benefici del 125% quan les empreses promotores privades es mouen entre un 15 i un 20% de benefici. Primer de tot cal deixar clar que l'Ajuntament és 6 vegades més especulador que una empresa privada promotora i que fa negoci amb els seus ciutadans i segon que en les condcions actuals del mercat l'ajuntament hauría de baixar el seu marge de benefici i ajustar-lo a la realitat.GA.

Anònim ha dit...

el mensage anterior(el 4) empieza tu por poner el nombre!!
y a lo de que tengamos paciencia creo yo que ya emos tenido suficiente y nos estan tomando el pelo! basta ya!

Anònim ha dit...

Aquestes son les línies de finançament preferencials per a l'adquisició d'habitatges protegits:
Sense quota creixent
30 anys 4,577 %
40 anys 4,383 %

Amb quota creixent
30 anys 4,567 %
40 anys 4,316 %
QUE MIERDA DE PRESTAMO PREFERENCIAL NOS QUIERE VENDER LA GENERALITAT Y SUS FULANAS DE LAS CAIXAS SI UN FAMILIAR A ABIERTO UNA HIPOTECA CON BARCLAYS DEL 1,9 EURIBOR+0,35 DIFERENCIAL= 2,25 LA MITAD DE LO QUE NOS OFRECEN ESTOS LADRONES..QUE ASCO DE GENTE ESTAN TODOS ENMERDADOS Y COMO NO TIENEN DINERO NI PARA PAGAR A LOS CHIVATOS LES VA A PASAR COMO A LOS DEL PP QUE PETARAN..

Anònim ha dit...

Pues tendriais que ver la pedazo reforma que ha hecho en su casa la señora hernandez!!! Parte de esas obras también las hemos pagado nosotros??? Pedazo de ladrones!!!
Ya lo dice bien claro su marido "Fets, no paraules"!!!
Pués ya esta nos roban el dinero y no hace falta dar más explicaciones!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Me gustaria que este comentario se entendiera bien, eh? Estoy igual de quemado que la mayoria, supongo. Tambien me he planteado dejar lo del piso pero he mirado y un piso parecido al mio DE SEGUNDA MANO SIN PARKING NI TRASTERO en Sant Justa cuesta, como minimo, 150.000 € más de lo que me va a costar el de HPO.

Segundo, cuando yo compro un coche por X no intento renegociar el precio al cabo de 6 meses. El vendedor se me reiría en la cara, no? Pues por eso tampoco creo q nos bajen los precios. Ojalá, pero no lo creo.

Anònim ha dit...

reformas en casa de la hernandez?? por no hablar de los cochazos k tienen!!!

Anònim ha dit...

Paciencia, según datos macroeconomicos (OJO no lo que dicen los mentirosos e inutiles de los políticos que son parte interesada) tenemos crisis para 7 u 8 años, así que no les quedará más cojones que bajarnos los precios, no por razones contractuales sino de mercado, tiempo a tiempo.
Lo que me da pena es que algunos constructores del sector privado se estén matando entre ellos porque no venden un puto piso, y los mierdezillas estos del sector público nos chuleen porque el dinero no sale de sus bolsillos.

Anònim ha dit...

muchas promotoras privadas estan renegociando el precio de los pisos a la baja con los compradores que ya los tenían firmados a otros precios superiores....eso está pasando hoy!!!!

Anònim ha dit...

Jo crec que ens jauríem de tranquilitzar tots plegats estem nerviosos...esperem a la reunió a veure que diuen. La veritat és que hem tingut mala sort perque estem en una època dura, però crec que hauríem d'intentar treure les coses més positives de tot plegat. Salutacions.

Anònim ha dit...

si si espero al dia 7...y luego hasta en la china se van a enterar de lo q nos estan haciendo,,

Anònim ha dit...

Estoy deacuerdo en esperar hasta la próxima reunión pero también pienso que como el tema siga igual debemos movilizarnos en serio y luchar por lo que es nuestro!!Es fácil ponerse aquí a escribir sin hacer nada...Y una sentada? una huelga? una manifestación...no sé..hacer algo para que como mínimo sepan que no vamos a conformarnos con más charlatanería!!! queremos algo a cambio de nuestra INMENSA PACIENCIA. Se están riendo en nuestras caras no lo veis??? y el que dice que nos calmemos será que mucha falta no le hace el piso o que es un conformista de mierda

Anònim ha dit...

Hay que tener en cuenta que ahora el mayor problema no lo tenemos con el ayuntamiento sino con las promotoras privadas encargadas de urbanizar, son gracias a ellas que los pisos se están construyendo con retraso y no hay nada de urbanización, quizás nos estamos centrando mucho en el ayuntamiento cuando la verdadera culpa la tiene las empresas privadas son ellas las que en ningún moemento han dado la cara...
Por otro lado estoy de acuerdo con algún comentario que dice que este bloc no sólo lo leemos nosotros, y eso creo que nos puede perjudicar, ya que saben cual es nuestra actitud. Creo que deberiamos utilizar más el correo privado o hacer alguna reunión entre nosotros para aclarar las cosas sin exponernos a todo el mundo, ya que después son ellos los primeros que nos ocultan información.

Anònim ha dit...

si el blog lo lee otra gente que no sea nosotros mejor!!que se den cuenta de lo que estamos sufriendo...y dentro de poco veran echos y no palabras!!manifestemosnos!! a por ellos!!!!!

Anònim ha dit...

Quien ha empezado la casa por el tejado es el ayuntamiento por hacer un sorteo sin tener cerrado los contratos. A quien tenemos que pedir explicaciones es al ayuntamiento. Quien tiene nuestro dinero es el ayuntamiento. Quien nos está mintiendo es el ayuntamiento porque en noviembre nos dijeron que en 15 días estaría todo solucionado ... y seguimos igual. A QUIEN PEDIMOS RESPONSABILIDADES ??? Lógicamente al ayuntamiento que es con quien tengo el contrato (Promunsa) y si no, que lo hubieran hecho bien desde un principio !!!

Anònim ha dit...

El ayuntamiento hizo el sorteo de los pisos justo antes de las elecciones municipales..¿Casualidad?

Jesus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El gran problema q yo veo es que, según me han dicho, si tiran los pisos adelante sin haber urbanizado puede que después no quieran conectarnos los servicios, y entonces si que me veo en España directo o en los Callejeros, enseñando como cocinamos con un camping gas o como nos las “ingeniamos” para ducharnos…o las grietas que nos han salido en las paredes… más vale que tarden un poco más y q hagan bien las cosas… EN ESOS PISOS HEMOS E VIVIR MUCHOS AÑOS!!! Hasta los 25 no los puedes vender a precio libre!!

Y lo de aguantar como construyen todo lo demás a nuestro alrededor? Q puede durar años ya años de ruidos por las mañanas, polvo, camiones, calles cortadas,....

Anònim ha dit...

los pisos los sortearon en plena campaña electoral para que asi votemos a quien nos dio el piso!! igual que el parque que hicieron al lado del casal,lo construyeron deprisa y corriendo para las elecciones y luego se vino abajo! k lastima! y me parece que nuestros pisos van por el mismo camino...al ultimo momento se daran prisa

Anònim ha dit...

Esto es un apunte a la Comisión,

Seria bueno,si fuera posible y visto el tema como esta de caldeado, que nos digerais algo en cuanto acabarais la reunión, lo mejor seria que nos pudieramos reunir todos pero eso es mas complicado asi que si nos haceis ese favor os lo agradeceriamos muchisimo.

un saludo y muchas gracias por todo!!!

Anònim ha dit...

Haber que se inventan ahora!!
Nosotros estamos planteandonos renunciar a este circo y descansar de una vez.Falta mucho para las proximas elecciones y hasta entonces no van a solucionar las cosas y eso es demasiado tiempo.
Queremos continuar con nuestra vida que ahora tenemos parada por este tema.
No nos creeremos nada de lo que digan mañana,sera solo una excusa mas y ya estamos cansados.

Anònim ha dit...

porfavor pido que en cuanto sepais algo mañana lo hagais saber el mismo dia....mucha gente estamos pasandolo muy mal

Anònim ha dit...

lo estamos pasando mal y mucha gente que conozco que le a tocado el piso estan pensando en renunciar y hablo de 5 personas yo incluida!

Anònim ha dit...

Compañeros de fatigas! Veo y entiendo que todos nosotros estamos un poco o muy quemados! quiero haceros ver un par de puntos!
-El tema de retrasar la entrega de los pisos no es mala idea para algunos y yo la entiendo pq habrá gente que no tenga trabajo o que no les den la hipotecas, aunque que pasa con toda la gente que está pagando un crédito, el del 20% del piso, o está pagando un alquiler, o quien quiera irse a vivir con su novia a vivir. Veo que todos tenemos diferentes problemas pero nos tenemos que poner de acuerdo para hacer frente a esto.
-Yo creo el ayuntamiento está haciendo todo lo posible para hacer frente a todo esto y no debe ser fácil pq la crisis nos está afectando a todos pero sobretodo a los promotores que no tienen dinero para hacer frente a todo esto!! Se que es una putada para todos nosotros pero la verdad es la que hemos de ver y yo creo que es esto. No vale la pena decir como dijo el alcalde que ya se habían llenado los bolsillos de dinero pq la verdad es esta.
Bueno chico reflexionemos todos y a calmarse se ha dicho. A más a más si no recuerdo mal el alcalde dijo que quien quisiese recoge el dinero podía hacerlo ahora no se si nos guardarían el piso es algo que la comisión tendría que saber!!

Venga pues buena semana santa!!!

Anònim ha dit...

ajuntamiento=ladrones...y punto.

dani ha dit...

quien no pueda pagar su piso q renuncie..y punto.

a ver si ahora nos van a hacer un favor haciendonos pagar unos pisos sobrevalorados y encima con un retraso todavia sin concretar..!

venga seamos serios porfavor

Anònim ha dit...

ahi esta! si no pueden pagar que se retiren pero que los agan ya!! nada de esperarse por la crisis.hombre ya!!chorizooos!

santi ha dit...

Bueno chicos yo tengo trabajo pero espero que a vosotros no os pase y tengáis trabajo en ese momento y os puedan dar la hipoteca. Por cierto si vosotros creéis que están caros pues renunciad y si tenéis prisa pues ya sabéis os compráis uno de venta libre, que dicen que han bajado precios no?

Otra cosita menos insultos y más ideas!!
Y soy todo lo serio del mundo pq yo no tengo problemas económicos pero hay gente que conozco que si así que soy todo lo serio posible!!!!