dimecres, 1 de desembre del 2010

RESUM DE LES REUNIONS. EDIFICIS A I T

Deixem un resum de les reunions informatives de l'Ajuntament i Promunsa amb els adjudicataris dels edificis A i T. Recordem que la següent trobada serà amb els de l'edifici B el dijous 9 de desembre a les 19 hores a La Vagoneta.

Us preguem que si detecteu algun oblit, hi deixeu un comentari.
  • Urbanització: 2a fase en marxa. La data límit per executar-la tota és el 16 de febrer. La illa amb els nostres 4 edificis és el primer que estan fent i després continuaran per les altres illes públiques.
  • En breu Promunsa començarà a demanar a l'Ajuntament les llicències de 1a ocupació i després es faran els tràmits amb la Generalitat, que solen trigar entre un mes i un mes i mig.
  • L'Ajuntament ha reservat la notaria de Sant Just a partir del 15 de gener per començar a tramitar les escriptures dels pisos. L'alcalde va comentar que les adjudicacions es faran al ritme que necessiti la gent. Qui tingui la necessitat d'iniciar els tràmits ràpid podrà fer-ho a partir del 15 de gener. I qui no, pot endarrerir-ho un temps.
  • També va quedar molt clar que els primers que vagin a viure-hi es trobaran amb les molèsties de les obres d'urbanització NO de la nostra Illa, que ja estarà acabada sinó de la resta del sector públic. Sí hi haurà establerts tots els serveis de recollida de residus.
  • Accessos: l'accés pel vial de la ITV resulta que no està garantit perquè està inclós en la 3a fase d'urbanització, que hand e dur a terme els promotors privats.
  • Patis comunitaris: els edificis, i per tant els pisos i nosaltres, com a futurs propietaris, tenim un coeficient de participació sobre l'espai interior de la illa. Per tant, no és sòl públic sinó privat. Per tant, com el manteniment de la zona havia d'anar igualment a càrrec de tots els veïns, la Comissió vam proposar tancar aquest espai i fer-lo d'ús només per als veïns.
  • Transports: l'Ajuntament ha previst al pressupost pel 2011 la implantació d'un servei d'autobus des de Mas Lluí fins a la Bonaigua, passant pel Walden, l'escola bressol i el CAP. L'Entitat Metropolitana del Transport, de moment, no vol posar el 50% del cost del servei, fins que no hi hagi més volum de gent vivint a la zona. Igualment, sense el vial de la ITV no es podria implantar el bus perquè hauria de fer molta volta per Sant Feliu. els 2 ajuntaments (St. Feliu i St. Just) estan estudiant l'opció de fer que aquest bus també passi per l'estació de RENFE de Sant Feliu per després baixar a la carretera, a l'estació del Tramvia.
  • Desgravacions: la llei encara està en tràmit i segurament no s'aprovarà abans del dia 1 de gener. Si igualment s'apliqués té inclosa una disposició transitòria que diu que si hem donat diners a compte per la construcció de l'habitatge, ens podrem seguir desgravant la hipoteca tot i signar-la amb posterioritat a l'1 de gener de 2011. Promunsa també ha recordat que els nostres contractes estan visats per la Generalitat. De tots maneres, la Comissió ha fet consultes jurídiques sobre el tema i en breu penjarem una possibilitat per mirar de blindar aquest tema.
  • Deficiències detectades als pisos: sobre les portes de les suites, que es tocaven, asseguren que han resolt aquest problema i que han canviat el sentit d'obertura. Es va ssegurar que si hi havia alguna altra deficiència en els pisos, Promunsa es fa responsable de solucionar-ho i canviar-ho, fins i tot un cop amb les claus a la mà. Sobre l'espai per a neveres i rentadores, no es va donar una resposat satisfactòria a les nostres demandes. Sobre els bidets i lavabos de les suites de l'edifici T, no hi ha solució possible, tot i que l'han estudiat. L'únic a què s'ofereixen és a treure el bidet.
  • En principi Promunsa ens enviarà a tots els adjudicataris (A, B i T) un document personalitzat amb les dades dels pagaments: què hem pagat, què falta per pagar i què haurem de portar el dia de la signatura de tots els papers.

18 comentaris:

Dario ha dit...

Buenos días compañeros de desilusiones,

Desde hace unos cuantos días estoy mirando diferentes webs inmobiliarias, también me he pasado por todas las inmobiliarias del pueblo y otras de poblaciones colindantes y he podido observar una realidad muy dura. Los pisos han bajado, mucho, ya hay muchos pisos en nuestro pueblo, Sant Just Desvern, por debajo de los 200.000€ no son nuevos pero se puede vivir en ellos, hay de tres y de dos habitaciones y no tienen ninguna limitación en la venta. Y hay mucho más por debajo de los 300.000€.

También leyendo la prensa podemos ver que en los últimos tres años las viviendas han bajado un 45% promedio en toda España. Y se dice que por culpa de la no desgravación los pisos aún bajarán más. También tendríamos que decir que a partir del año que viene, los bancos para tener más solvencia, bajarán sus pisos mucho. Así que la bajada de precio de los pisos de venta libre también bajaran y aún será más fuerte.

Y nosotros estamos a punto de comprar unos pisos de protección oficial a precio prácticamente de mercado. Con unas limitación muy duras para cuando los queramos vender.

Por este motivo pido, una reunión con todos mis compañeros de penurias para pedir al ayto. que nos hagan una rebaja de un 40% como mínimo sobre el precio de venta.

No creo que sea una locura ya que en estos momentos de crisis cuantos de nosotros no podremos acceder a una hipoteca al precio marcado actualmente? Cuantos de nosotros hemos perdido toda ilusión para la compra del piso? Y estos políticos no nos han ayudado en estos momentos difíciles que hemos pasado.

Espero que todos los vecinos nos unamos para lograr una rebaja totalmente licita!!

Muchas gracias.

Anna ha dit...

Moltes gràcies per tota la informació, us hauriem de fer un monument a Sant Just!
Per cert, m'encanta la proposta de tancar la nostra illa d'edificis perque sigui NOMÉS d'ús per als veïns. Felicitats i gràcies de nou!!

Unknown ha dit...

Muchas gracias por el detalle de la reunión.
Pero.. una duda?
Tema nevera/Lavadora: No hay solución?? Han dado más espacio? el espacio inicial era muy justo 1.20!!
No pueden poner puerta corredera??

Unknown ha dit...

Hoy, por fin, me han llamado de la Caixa para quedar y comentar el tema de la hipoteca!! (edificio A)

Unknown ha dit...

Alguien sabe el precio aproximado de las Escrituras?????

Mision Imposible ha dit...

Hola María,

Me alegro q te hayan llamado, a mi todavía no.

Depues de realizar la visita, podrías comentarnos q tal te ha ido, si son duras las condiciones, (independientemente de la situación personal de cada uno), si realmente muestran interés , etc.

Si el día 15 de Enero ya podemos empezar a escriturar, se supone, q antes deberíamos tener cerrado el tema de las hipotecas.

Saludos.

Unknown ha dit...

Hola. MmMmmMm... nadie piensa responder a nuestro compañero (o casi vecino) Darío?? Nadie se ha parado a pensar que tiene mucho sentido lo que propone...?? Entiendo que nos beneficiamos de unas condiciones muy interesantes, pero... llevo unas semanas mirando como ha bajado la cosa en cuanto a precios de vivienda se refiere y... creo que deberíais echarle una ojeada, e intentar no desmayaros... Sé que tenemos poco tiempo. Muy poco, de hecho, poquísimo (aunque si todos queremos ese tiempo se puede multiplicar), pero no veo nada mal que tratáramos este tema entre todos, en una pequeña reunión. Yo, como cada uno de vosotros, me muero de ganas de disfrutar de una puñetera vez de este piso, pero creo, que todo ha cambiado mucho en estos tres años de... ¿sufrimiento?? No sé si es correcto o no pedir al ayto. un 40 % de rebaja sobre el precio de venta, pero yo, que vengo ahora mismito de La Caixa y acabo de ver los números que más o menos quedan, pienso que deberíamos reunirnos en cuanto antes. Estoy convencidísimo de que tanto el ayto. como Promunsa, tienen la fuerza suficiente, como para facilitarnos el camino, no simplemente con parket y puerta blindada... (Rebaja precio, poder acogernos a ayudas como como el resto de VPOs, mejora hipotecas, libre elección de adquirir parking o trastero...) LA UNIÓN...

Anna ha dit...

Desgravació.
Jo només voldria fer un comentari del tema de la desgravació a les noticies, premsa van deixar molt clar que si no tenim signat el document de la paga i senyal que varem donar per un notari no es vàlid el proper any per desgravar la vivenda.
Ja se que els nois de la comissió estan amb aquest tema però de veritat es que es molt serio. Per que desprès Promunsa es rentarà les mans i dirà que no poden fer res. I es igual que estigui visat per la Generalitat te que està signat per un NOTARI.

GaLcE ha dit...

Bona tarda!!

Som uns nous adjudicataris i encara que us llegim des de l'inici del blog ara tenim mes dubtes que mai jejeje (Son tantes coses en tan poc temps!!)

Com que no hem pogut veure el pis (lògicament) quan dieu que hi una deficiència en l'espai de la nevera i rentadora, a que us referiu?? Aixo es de l'edifici T o es d'un altre?

Una pregunta, sabeu si han fet la pre-instalacio del aire acondicionat??

Tema bidet, si nosaltres, que som del edifici T, no el volem, aixo ho hem de comunicar a promunsa o s'ha de fer en conjunt entre tots els perjudicats? Encara que fins que nosaltres no signem el contracte el dia 20 no podrem dir res..

Moon, hoy he preguntado lo mismo en Promunsa, a cuanto ascendian los gastos y me han dicho que se tiene que pagar el iva que queda a ellos y que el resto sube a unos 2.000 € aprox.

Estem en contacte!!

I moltes gracies!!

MAVI ha dit...

Buenas tardes!!
Somos unos de los adjudicatarios del bloque A y antes de nada quería agradeceros toda la información que siempre nos facilitáis.
Estamos de acuerdo con el comentario de Dario aunque creemos que será casi imposible que lleguen a hacerlo ya que hemos firmado contratos con precio cerrado. Lo que si que podríamos solicitar como mínimo es que nos cedan la venta libre de nuestras viviendas.
También queríamos comentaros que creemos que no somos los únicos que vamos a tener serios problemas con el pago final de IVA y ESCRITURAS. Según la Caixa este pago final no se puede añadir a la Hipoteca y según como están las cosas, tener una hipoteca y un crédito, la suma de ambas es bastante, con lo que podríamos exigir que nos la añadan a la Hipoteca. Alguien sabe como poder hacerlo??? alguien a preguntado en otras entidades???
Saludos para todos

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Per a GaLcE.

Els espais previst per a la rentadora i la nevera que s'ha deixat a alguns pisos de l'edifici A és exactament de 120cm. Lo just per a 2 electrodomèsdtics de 60 cm d'amplada.

A l'edifici T no existeix aquest problema.

No hi ha pre-instal·lació d'aire acondicionat. Ja ho vam proposar a Promunsa i ens van dir que era impossile perquè encaria molt l'obra.

Tema bidet: cada adjudicatari de l'edifici T ho ha de comunicar personalment a Promunsa, no cal fer-ho tothom en conjunt. Haureu de donar el vostre nom i pis adjudicat.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Para MAVI:

Las hipotecas de los edificios A hay que hacerlas obligatoriamente con La Caixa y con las condiciones que ponen, que no son suyas sino de la Generalitat. Como dices, del 2008 y menos ventajosas que las actuales.

La hipoteca, por ley, sólo se puede hacer del 80%. Dependiendo del "rollo" que tengáis con la entidad os pueden dejar mejor o peor el préstamo para lo que falta.

Nos sabe mal no poder hacer más en este tema desde la Comisión.

GaLcE ha dit...

Moltes gracies per la informació!!

Doncs el tema bidet, el mateix dia que signem el contracte ho comentarem :)

No se si ho sabeu, que m'imagino que si, pero desde Promunsa m'han dit que les hipoteques del edifici T tambe son amb la caixa i no es poden fer amb un altre entitat (Que per cert, ja estaria be...)

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

La gent de l'edifici T sí que té la possiblitat de fer la hipoteca amb una altra caixa o banc però llavors s'ha d'anul·lar la que hi ha amb La Caixa i fer-ne una de nova, lo que inclou les despese de tasació, obertura, estudi i demés. En canvi, al fer-la amb La Caixa, amb la que ja té signada Promunsa, s'està fent una subrogació i t'estalvies tots aquests tràmits i despeses.

GaLcE ha dit...

Jo es que vaig insistir amb aquest tema a Promunsa i em van dir que no hi havia cap posiblitat de cambiar.

Que per obligacio ho teniem que fer amb la caixa.

Sara ha dit...

Hola,
Jo estic d'acord amb Dario i Moon, a mi realment m'agradaria que els adjudicataris fessim una reunio entre nosaltres, primer per poder aclarir els dubtes, però sobretot per veure si podem obtenir algun tipu de millora abans de la compra dels nostres habitatges, o si més intentar-ho. Jo realment pregunto a la Comisio i a la resta d'adjudicataris: realment no podem obtenir cap benefici, ni en el preu (segurament molt difíl, però bueno) ni en les condicions de l'hipoteca (25 anys d'hipoteca, sense capacitat ni d'ampliar el termini ni algo tan bàsic com poder d'amortitzar les qutes en temps) ni en les condicions de propietat del pisos (que tenen un preu de més 200.000 euros, uns 750 euros d'hipoteca al mes, i que no podem ni vendre lliurement ni llogar), en el tema ajudes (o la seva absència)realment no es pot fer res tenim en compte l'exepcionalitat del nostre cas? M'agradaria, que ho poguessim parlar entre tots. Moltes gràcies.

Mision Imposible ha dit...

Buenas,

Esta pregunta va dirigida a la comisión.

Me puedes justificar porque comentas q la hipoteca para el edificio A ha de realizarse obligatoriamente con la Caixa?

Que yo sepa legalmente, no estamos obligados a subrogarmos.

Es una opcion, pero podemos hipotecarnos con la entidad bancaria que escojamos, siempre y cuando nos acepten claro.

Gracias

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Mision Imposible, te respondemos: porque así nos lo han dicho siempre en todas las reunions que hemos hechos.

Pisos de precio concertado y de régimen general tienen que subrogarse a las hipotecas ya contratadas.

Si alguien tiene otra información o en Promunsa le han dicho algo diferente, que lo comente para todos, por favor.