dissabte, 6 de juny del 2009

Reunions informatives amb l'alcalde

Els dies 2 i 4 de juny l'Ajuntament va realitzar unes sessions informatives adreçades a tots els adjudicataris del Mas Llui de Sant Just.

El que teniu a continuació n'és un petit resum dividit segons els temes que es van tractar:

OBRES
  • Les obres d’urbanització, que coincidiran en el temps amb les d’edificació, ja han començat i no s’aturaran. Es calcula que el mes de setembre ja s’hauran soterrat les línies elèctriques, que és l’aspecte que comporta més feina.
  • La urbanització consta de 3 fases:
  1. urbanització total del sector públic i parcial de la resta de la zona. Cost: 12 milions d’euros.
  2. mobiliari urbà. Detalls perquè l’Ajuntament concedeixi la llicència de primera ocupació dels habitatges públics.
  3. urbanització resta sector privat.

  • L’obra social de “la Caixa” i la UGT ja han entrat a l’Ajuntament les llicències d’obra per començar a fer els seus edificis.
  • Les obres es podran visitar periòdicament a partir del mes de setembre. S’establirà un calendari i la manera de fer aquestes visites.

SERVEIS, TRANSPORTS I EQUIPAMENTS

  • Sol·licitat l’estudi a l’Entitat Metropolitana del Transport per connectar el Mas Llui amb Sant Just. El més lògic serà fer-ho amb la plaça del Parador a través d'autobusos interns com el JustMetro i el JustTram. També s'està estudiant com allargar les línies d'autobusos interurbans com el 157 o el 63.
  • Pel tema de les escoles l'Ajuntament treballa segons el mapa educatiu de la Generalitat. Està prevista una escola bressol i un centre educatiu de primària. Un percentatge dels alumnes hauran de ser de de Sant Feliu.
  • Els ajuntaments de totes dues poblacions treballen per no duplicar equipaments. Sant Feliu té previst construir un complex esportiu al Mas Llui. Sant Just aposta pels equipaments educatius.
  •  S'augmentarà la plantilla de la polícia local i s'estan tenint converses perquè la nostra zona depengui de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu i no de la d’Esplugues.
MILLORES

  • S’estan acabant de negociar algunes millores en la qualitat dels habitatges com a compensació pel retard en l’inici de les obres. La propera reunió de la Comissió amb Promunsa és dimarts 9 de juny. La voluntat és arribar a un acord abans de les vacances d’estiu.
ACCESSOS DIRECTES: Pont

  • La voluntat de l’ajuntament és que esdevingui un nou eix comercial.
  • El projecte està aprovat i però estan a l’espera de tenir el projecte executiu, que encara s’està fent. Per tant, els terminis no són definitius i poden variar. L’alcalde no creu que el pont estigui fet el darrer trimestre del 2010, la data en que es farà l’entrega de claus dels pisos.
  •  Existirà, en paral·lel al pont, un vial obert d’accés directe a la zona i que passa per darrera la ITV de Sant Just.
HIPOTEQUES

  • En l’actual context econòmic hi ha certa preocupació amb si les enitats bancàries amb qui haurem de subrogar les hipoteques (la Caixa i Caixa Catalunya, segons l’edifici) ens donaran el crèdit o no. Tot i que aquest context pot variar d’aquí a l’últim trimestre del 2010, l’Ajuntament assegura que lluitarà perquè es concedeixin les hipoteques a tots els adjudicataris.
  • Els crèdits són a 25 anys. En casos excepcionals la Generalitat ho pot allargar fins els 30. La Generalitat permet, un cop subrogada la hipoteca, fer amortitzacions de quotes, en cap cas de reducció de temps de la hipoteca.
  • Aproximadament 6 mesos abans de l’entrega de claus Promunsa enviarà a tots els adjudicataris un quadre econòmic amb els imports pagats i els que resten per pagar.
  • 2 o 3 mesos abans de l’entrega de claus les entitats bancàries es posaran en contacte amb els adjudicataris per parlar dels crèdtis hipotecaris.

RENÚNCIES

  • L’alcalde va assegurar que aquells adjudicataris que vulguin o hagin de renunciar a l’habitatge se’ls retornarà el 20% de l’entrada més els interessos generats.
  • Està previst que els habitatges de l’edifici T que han quedat buits s’adjudiquin durant aquest any 2009. Si les condicions que marquen les noves bases d’aquesta adjudicació són millors que les anteriors, s’aplicarien també als actuals adjudicataris d’aquest edifici T.

3 comentaris:

Virlu ha dit...

Vecina de Mas Lluí de Sant Feliu y miembro de la Junta de la AVV.
Acabo de leer los comentarios de vuestro blog y por ellos me entero de los acuerdos a los que han llegado los ayuntamientos de Sant Just y Sant Feliu. Nuestro Alcalde, muy en su línea, no ha comentado nada a los vacinos, ni a la AVV. de Mas Lluí.
Supongo que estais enterados de la oposición del barrio, y del resto de la ciudad, a la Modificación puntual del Plan General Metropolitano. Dicha modificación se aprobó inicialmente en el pleno de noviembre; a finales de enero más del 90% de los vecinos del barrio desconocía esta situación, a pesar de ello se presentaron 1.500 alegaciones antes del 24 de febrero .
La Modificación del PGM representa para el barrio la recalificación de 15.423 m2 de zonas verdes y de equipamientos y la construcción de 265 viviendas.
Dos de las zonas que se recalifican os afecta muy directamente:
- La zona comprendida entre el colegio Martí i Pol y el camino que conecta el lago con el Psg Comte de Vilardaga, de 6.603 m2, que el PGM actual califica como 6a, parques y jardines urbanos actuales de caracter local, pasa a 18, zona de desarrollo urbano residencial; en ella está previsto construir un edificio de 5 plantas con 95 viviendas. Esta zona conjuntamente con la zona verde prevista en vuestra urbanización es la que constituye el Parc Europa Fase II. A los vecinos de Mas Lluí de Sant Feliu nos quieren quitar un trozo del Parc Europa, pero los vecinos de Sant Just también pierden ese trozo de parque.
- La zona lado norte de la C/ Frederica Montseny entre las calles Joan de Batlle y General Manso de las mismas características que la anterior, 6a, de 2.896 m2 en la que está previsto construir una torre de 6 plantas con 90 viviendas limítrofe con vuestra urbanización, tanto que el límite del término municipal coincide con la fachado norte del edificio.
Podeis conseguir más información en el blog de la AVV http://avvmasllui.blogspot.com , también es muy interesante que, como futuros vecinos, podamos compartir inquietudes e información que afectan a los dos barrios.
Saludos Encarna

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Benvolguts futurs veïns del Mas Llui de Sant Feliu,

estem al corrent de la situació estranya i estrambòtica que viviu a la vostra zona (que en un futur no gaire llunyà esperem que també sigui la nostra). Sabem la requalificació que ha patit la zona del parc, el PGM, les possibles construccions d'edificis i la cimentera.

Fins ara, sincerament, estàvem tant preocupats amb el tema de l'inci de les obres dels nostres habitatges que no ens vam preocupar lo suficient per aquesta problemàtica que, de ben segur, ens acabarà afectant. Ara, amb les obres començades i ben encaminades, no hi haurà cap problema en posar-nos d'acord i anar-nos passant informació del que passi a tots dos costats de la muntanya, com aquell que diu.

Estem a la vostra disposició.

Cordialment,

La Comissió.

AVV MAS LLUÍ SANT FELIU DE LLOBREGAT ha dit...

Hola veïns i veïnes,

Jo també sóc, com l'Encarna, de la junta de l'AVV Mas Lluí de Sant Feliu.
Primer de tot, us convidem a la festa del barri que farem aquest dissabte dia 20. Per a més informació visiteu el nostre blog http://avvmasllui.blogspot.com

Després, us aclaro això de la zona verda que juntament amb l'altra part de zona verda vostra, configuren l'Ampliació del Parc d'Europa FASE II.

Tota Modificació d'un Pla General Metropolità comporta tres aprovacions: la Inicial, la Provisional i la Definitiva.

Les dues primeres les fa l'Ajuntament del Municipi afectat, en aquest cas Sant Feliu, i la tercera i última, si s'hi arriba, la ha de donar la Generalitat.
A Mas Lluí Sant Feliu tenim 3 zones afectades per aquesta Modificació del PGM: 2 verdes i una d'equipaments.
La primera Aprovació, la Inicial, es va donar amb 20 vots a favor i 1 en contra el 25 de Novembre del 2008.
La segona, la Provisional, la donaran en el Ple de l'Ajuntament del mes de juliol o setembre, això sí, gràcies a la nostra lluïte amb un canvi molt substancial respecte a la primera: quedaran o 11 a favor i 10 en contra (o encara no ho sabem del cert, 8 en contra i 2 en blanc). Com veieu, amb un resultat molt més ajustat, potser la Generalitat s'ho repensa.

Precisament avui hem tingut reunió amb el nostre alcalde i ens ha dit una cosa que ens ha deixat dubtosos. I aquí va la pregunta per a vosaltres: en el cas de que finalment reqüalifiquin aquestes 3 zones a Sant Feliu, al reqüalificar la zona verda que juntament amb la vostra conforma actualment l'Ampliació del PArc d'Europa Fase II, a vosaltres us farien igualment la vostra part de parc o no?

És un embolic d'explicar, us donc l'e-mail de la AVV Mas Lluí avv.masllui@gmail.com per a si estéu interessats, teniu dubtes, i/o teniu la resposta a la nostra pregunta sobre el Parc d'Europa Fase II.

A part de perdre TOTS plegats el nostre troç de Parc d'Europa, sóu conscients de que tindríeu el bloc de pisos de 5 d'alçada que té projectat el nostre estimat Ajuntament davant els vostres "morros" (permeteu-me l'expressió, evidentment és per ilustrar més la situació, no per ofendre, és clar).
Salutacions,
Susanna

P.D. Tots els dimarts últim de mes Manifestació a la Plaça de la Vila a les 19:00 (aquest mes de juny serà el dia 30). Com heu vist, les anteriors Manifestacions han donat el seu fruït, ara el resultat està molt ajustat, si ens ajudéssiu...