dimecres, 18 de novembre del 2009

RESPOSTA DE L'ALCALDE A LA NOSTRA ENTEVISTA A RÀDIO DESVERN

L'Alcalde de Sant Just va assistir divendres passat al programa "Just a la fusta" i, entre d'altres temes d'actualitat, va parlar sobre el pisos del Mas Lluí.

Podeu llegir la notícia i escoltar les seves declaracions aquí.

Va confirmar que es faran càrrec de l'1% de diferència en l'IVA però en canvi va deixar a l'aire diferents temes com el transport i els equipaments.

Si l'Ajuntament pensa que alliberant-nos de pagar aquest 1% de més de l'IVA en tindrem prou i ens mantindran callats estan molt equivocats perquè el que ara ens interessa, com ja portem dient des de molts mesos enrrere, és la màxima estabilitat i benestar possible un cop tinguem estiguem vivint en els nostres habitatges. Pensem que això passa per aconseguir un transport públic, uns serveis i uns equipaments de garanties i de qualitat establerts ja en el mateix moment que es produeixi l'entrega de claus i no pas de cara a l'any 2013, quan la zona estigui construïda del tot. Entenem el context i la situació econòmica actual però no per això deixarem de ser més insistents en els temes que ens interessen.

Els membres de la Comissió seguirem treballant per vetllar que es compleixi el calendari previst d'execució de les obres i per assolir aquests serveis que desitgem i creiem que mereixem.

10 comentaris:

PISO "A" ha dit...

Hola a todos,

hoy hemos pasado por las obras y las torres electricas que molestaban para poner la grua y construir los edificios que fatan ya estan quitadas

Saludos.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

piso, eso parece muy buena noticia, no? A ver si a partir de ahora va todo mejor.

Gracias por pasarte y darnos la información.

Adrià ha dit...

Hola a todos,

Tengo una propuesta referente al tema del transporte y la conexión con el centro de Sant Just.

Independientemente de otras reivindicaciones necesarias (Bus, puente...) habría una alternativa rápida, barata y ecológica:

Un BUEN carril BICI.

Tendría que enlazar nuestro barrio a través de Can Gelabert (atravesar el polígono industrial en bici sería suicida) con el carrer Miquel Reverter y de allí hasta el centro.

Este carril podría funcionar desde el primer día que nos mudemos para así tener, por lo menos, una alternativa al coche.

¿Que os parece esta propuesta?

Saludos y gracias.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Adrià,

nos parece una buena propuesta que añadiremos las que ya hemos hecho en éste sentido y halabremos de ello con el Ayuntamiento en la próxima reunión que tengamos.

Por lo que nos han dicho las veces que hemos tratado el tema del Camí de Can Gelabert parece ser que al estar dentro del perímetro del Parc de Collserola es difícil que lo asfalten o retoquen o reconviertan en carril bici.

Pero nosotros lo propondremos, que no sea por no intentarlo y comentarlo.

afectat ha dit...

Per qui ens sàpiga contestar...

Signarem el contracte de compra-venta abans del 2011??

Estaria bé apretar a qui s'hagi d'apretar perquè fos així, ja que els pisos comprats a partir del 2011 no desgravaran, i això són molts calers any rere any.

Per cert, el plan estatal de la vivienda 2008-2011 diu que els pisos de protecció oficial es regeixen també per l'euribor més un diferencial de 0'25 a 1'25.
Quin serà el nostre? Cadascú tindrà un diferencial segons les seves condicions?

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Afectat,

a la Comissió estem treballant per intentar saber amb qui cal parlar d'aquest tema per, efectivament, fer tot el possible per acollir-nos als avantatges fiscals que suposa tenir un pis de propietat.

S'ha de mirar bé sobretot perquè encara es tracta d'un projecte de llei i pot patir moltes modificacions abans de la seva aprovació definitiva. És més, probablement hi haurà alguna clàusula en favor dels pisos de protecció oficial.

El diferencial encara no el sabem. En principi hauria de ser el mateix per a tots els habitatges amb el mateix règim de protecció i no pas segons les condicions personals de cadascú. 6 mesos abans de l'entrega de claus ens diran a quina oficina de l'entitat bancària ens cal anar i ens donaran uns quadres econòmics amb aquestes dades i el que ens queda per pagar.

afectat ha dit...

Merci per l'intent d'aclariment, ja sé que encara està molt verd aquest tema, però està bé que la gent ho sàpiga per estar tots atents a la resolució. Si finalment no acaben els pisos a finals del 2010, una opció podria ser signar la compra-venda abans del 2011 tot i no tenir el pis?Amb un altre paper que asseguri que els pisos estaran en bones condicions. Seria una opció no?

Sobre el tema de l'euribor, espero que sigui així i ens assabentem del diferencial a pagar abans de seure'ns en l'oficina de la caixa per signar. Seria un detall per part de Promunsa o la caixa (a qui li pertoqui, que es senti al.ludit) informar-nos amb temps. Així ens estalviem la cara de........ Uffff pensava que seria més baix!!

Merci

Unknown ha dit...

Hola, si no m'equivoco, el contracte de compra venda és el que vem firmar quan vem pagar el 20%. Quan acabin de construïr els pisos, haurem de fer la hipoteca però el contracte ja el tenim.

Afectats Illa 2 Mas Lluí ha dit...

Aleix,

en principi el que dius hauria de ser lo correcte. Algun cop que ho hem parlat amb Promunsa, de manera informal, no ho acabaven de tenir clar. Però els membres de la Comissió pensem que tens raó perquè, de fet, a les últimes declaracions d'IRPF ja ens hem pogut deduïr alguna cosa gràcies a aquest contracte.

De tota manera, serà un tema que després de vacances de Nadal parlarem i aclarirem amb Promunsa i l'Ajuntament i us explicarem a tots el millor possible a través del bloc.

peperra ha dit...

Tema deducción y contrato compra-venta.

No es necesario esperarse a la adquisición de la vivienda para benecificiarse de la deducción, tan sólo necesitas una cuenta VIVIENDA en una entidad financiera y acumular por año un máximo de 9.000 euros.
Durante un máximom de 4 años, eso si, si transcurrido los 4 años no has adquirido una vivienda (deber ser tú primera vivienda), tienes que devolver el dinero a AET.

TEma contrato compra-venta, como muy bien dice Aleix, todos aquellos que pagamos el 20% firmamos el contrato, otra cosa muy distinta, es que todavía queden personan que no hayan pagado la entrada del 20% y, por tanto, el crédito hipotecario será del 80% restante.

En cuanto, al comentario....que PROMUNSA no lo tiene claro...., un contrato compra-venta, tiene más peso de lo que os pensáis, de entrada y lo más básico, es un compromiso de ambas partes, por una parte nosotros nos comprometemos a COMPRAR y por la otra parte se compromete a VENDER y a un PRECIO DETERMINADO.

Veremos como acaba todo esto, lo que está claro, que ya no es un chollo la VPO y, quizás llegue el momento de coger el dinero y retirarse.....,al fin y al cabo, ha habido muchas mentiras.

Por último, no olvidéis que quién concede el crédito hipotecario es la entidad financiera y no, PROMUNSA ni L'AJUNTAMENT. Y los bancos, tan sólo están concediendo hipotécas para "sus" pisos (la bolsa de pisos por impagos).

saldos y felices fiestas, aunque sea un decir,
FJL